BELEVINGSBOERDERIJ

Leer, Lach, Leef

Het is een mooi gekoesterde traditie. Begin mei zet Ritmica de kasteeltuin open voor het jaarlijkse tuinfeest. Helaas! Het zal niemand verbazen dat Covid-19 ons nogmaals dwarszit. Ook dit jaar geen feest met een begeesterd publiek rond het podium van het kinderoptreden. Geen feesttent geurend naar lekkere gerechten... Noch spelende kinderen langs de kermiskraampjes, geen frietkraam of spraakmakende randanimatie. Het is treurig maar het tast onze ondernemingszin niet aan.

Tijdens het tuinfeest focussen we op feest, mensen ontmoeten en gezellig samen zijn. Het is ook altijd een mogelijkheid om een extra spaarcentje te bekomen. Spaarcenten die aanvullend grote en kleine projecten rond de dagelijkse werking ondersteunen. Extra middelen dus die we dreigen, voor de tweede keer op rij, te verliezen. Daarom zoeken we naar alternatieven.

Graag stellen wij onze DROOMLIJST voor de BELEVINGSBOERDERIJ voor. Ritmica zet in op groen en buitenleven en richt zich daarom op een kwaliteitsvolle en polyvalente belevingsboerderij. Dit project kadert in de "Leer, Lach, Leef" gedachte die Ritmica dagelijks tracht te realiseren. Ook de waarde ecologische duurzaamheid vertaalt zich in het concept.

Onze belevingsboerderij zal een rijke variatie aan mogelijkheden bevatten en zet in op ieders welbevinden en talenten. Elk kind of jongere vindt er z'n plekje en voelt er zich goed, ook wie minder mobiel is of beperkingen heeft. De belevingsboerderij is er zowel voor wie behoefte heeft aan rust en veiligheid, als nood aan zich actief uitleven.

De belevingsboerderij wordt ingezet:

  • Voor klassen; tijdens lesmomenten van wereldoriĆ«ntatie en natuur- ontwikkelingsdoelen.
  • In samenwerking school en MFC worden er schoolvervangende en schoolaanvullende momenten ingepland. Zo maakt MFC ook gebruik van de belevingsboerderij tijdens de uren voor - en na bewaking, tijdens therapiemomenten en tijdens de woensdag - en vakantiewerking. Er kan in kleine of grote groep of individueel gebruik gemaakt worden van het aanbod.
  • Ook de kinderen van Steenakker, de jongeren van het Leef - en Trainingscentrum en de volwassenwerking van de Thuishaven Ritmica kunnen de faciliteiten benutten.

Het is duidelijk dat Ritmica met het verder ontwikkelen van de belevingsboerderij in een zeer waardevol en polyvalent project investeert. Maar de realisatie van dit project vereist extra middelen. Voor de nieuwbouw van de boerderij (het oude gebouw werd na 35 jaar trouwe dienst in maart 2021 afgebroken) hebben we voldoende centen. Voor de dagelijkse werking zoeken we nog middelen. In het bijzonder zijn we op zoek naar materialen en toestellen voor de boerderij, de moestuin, het bakhuis en het kook- en broodhuis.

Kijk zeker op de pagina GRONDPLAN voor meer informatie over hoe onze belevingsboerderij er uit ziet. Neem een kijkje op de pagina DROOMLIJST om te weten te komen welke materialen en toestellen we wensen aan te kopen. Heb je zin om ons te sponsoren? Kijk dan zeker op de pagina SPONSOREN


NIEUWBOUW

Wij bedanken graag de sponsors voor de nieuwbouw van de boerderij!